Jij als student

fa3baca440a3ef85462ce23b33ef2279

Ik vertel graag over mijn studentenleven en alles wat daarbij komt kijken, maar ik wil ook graag meer weten over jullie als mijn medestudenten of ex-studenten!

Vertel over wie jij bent en wat jij doet. Bijvoorbeeld: wat studeer jij, waar en waarom heb jij deze studie gekozen? Was het moeilijk om  deze studie te kiezen? Woon je net zoals ik nog fijn thuis of zit jij lekker op jezelf op kamers? Heb je een bijbaan, maakt dit het moeilijk om je helemaal op je studie te richten?

Hoe zie jij jezelf als student? Ben jij gewoon een student of beleef je het helemaal to the max? & Heb je nog een tip voor de student van tegenwoordig?

Advertenties

3 gedachtes over “Jij als student

  1. Ik begin 16 september aan mijn derde (en laatste) jaar orthopedagogie. Ik studeer in Antwerpen. Ik zit niet op kot, ik pendel elke dag met de trein. De afstand is best te doen en voor te studeren ben ik graag thuis. Orthopedagogie is een erg sociale richting met vakken zoals: sociologie, recht, communicatie, ontwikkelingspsychologie, gespreksvaardigheden, agressie, cultuur, filosofie, … Je kan als opvoeder/begeleider aan de slag bij veel verschillende doelgroepen: kleine kinderen, jongeren in de bijzondere jeugdzorg, kind & gezin, personen met een beperking, bejaarden, … Ik heb dit jaar stage gedaan in een voorziening voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Dit is een zware doelgroep maar ik stond daar heel graag en kreeg er heel veel voldoening van terug. Deze kinderen stelen mijn hart. Ik ben erg benieuwd naar de verhalen van andere blogstudenten!

    Like

  2. Ik ben in 2013 geslaagd voor mijn VWO. Daarna heb ik besloten een HBO studie te gaan doen, namelijk International Communication Management. Dit was in het Engels en ik zat vooral met buitenlanders in de klas. Ik had gedacht dat communicatie het echt voor mij was, en ik wilde me onderscheiden door het internationale karakter en de taal van deze opleiding. Toch kwam ik er al snel achter dat dit het niet was. Het Engels was het probleem niet, meer dat ik mij daar niet op mijn plek voelde. Ik wilde communicatie zoals het echt is; de definitie ervan. Taal. Daarom ga ik vanaf september dit jaar beginnen met Taalwetenschap -richting Taal en Communicatie- aan de Universiteit van Leiden. Ik ga daar ook op kamers en ik kijk er ontzettend naar uit. Ik ben heel erg benieuwd of het uiteindelijk ook echt zo leuk is als ik hoop dat het is. Ik heb op dit moment geen bijbaan, maar hoop er een te kunnen vinden die op de een of andere manier bij mijn studie aan sluit. (: Liefs!

    Like

Wees vrij om jouw ervaringen te delen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s